Droogruimten
Ruimten voor het drogen
van food en non-food producten
Droogruimten

Veel producten worden gemaakt vanuit natuurlijke bronnen en bevatten daarom veel vocht. Voor de verwerking tot eindproduct is dit vocht vaak ongewenst. Voor die situaties bouwt Inoflex droogruimten. Op basis van onze ervaring met geconditioneerde ruimten in de meest uiteenlopende bedrijven.

De Leverancier
Voor alle sectoren
Meer informatie

Droogruimten dienen vooral voor het ontvochtigen van producten. Door deze op te slaan in geschikte ruimten in combinatie met de juiste vorm van ventilatie kan dit proces bespoedigd worden.

Bloembollen

Een bekend product dat eerst gedroogd wordt zijn bloembollen. Als deze geoogst worden bevatten ze enorm veel vocht. Tijdens opslag en verwerking kan dit leiden tot schimmelwerking. Door een goed ingerichte droogruimte kunnen de bollen binnen een paar dagen worden verwerkt voor verdere productie.

Bewaarcellen

Drogen gebeurd vaak in combinatie met de opslag van het product. Inoflex bouwt bewaarcellen waarin de ventilatie en temperatuurregeling afgestemd is op het drogen van het product. Zo wordt schimmel- en zuurvorming vermeden bij opslag voor de lange termijn. Door een zuigende ventilatie wordt het vocht wat vrijkomt uit de cel gehaald. 

Reparatie
en onderhoud

Naast de bouw van nieuwe droogruimten en bewaarcellen leggen we ons bij Inoflex eveneens toe op onderhoud, reparatie en renovatie van bestaande geconditioneerde ruimen, klein of groot. Een door ons gerepareerde of gerenoveerde ruimte is bij oplevering weer zo goed als nieuw. Dat betekent dat u ervan op aan kunt dat de koelcel weer beschikt over de volgende eigenschappen:

DE LEVERANCIER
Voor alle sectoren